Aangeboden door: Allinclusive.nl

Steeds meer mensen vieren vakantie dicht bij huis

Afbeelding: Pexels

Sinds de coronapandemie hebben we ontdekt dat er dicht bij huis veel geschikte bestemmingen zijn voor een vakantie. De buurlanden zijn daarom populairder dan ooit. Duitsland is zelfs het meest bezochte vakantieland onder Nederlanders. Maar er zijn ook veel Nederlanders die ervoor kiezen om in eigen land hun vakantie te vieren. Hoe komt het dat mensen minder ver reizen voor hun vakantie? En waarom zijn Nederland en onze buurlanden de laatste jaren zo geliefd?

Hogere temperaturen

Waar veel Nederlanders kiezen voor een luxe vakantie in Egypte, Spanje of Dubai, zijn er steeds meer mensen die net zo graag met een all inclusive vakantie Duitsland of België bezoeken. De afgelopen zomers is het erg warm geweest in onze buurlanden, maar ook hier in Nederland waren de temperaturen erg hoog. Voor het mooie weer hoef je dus niet direct naar het buitenland te vliegen. Je kunt ook een goedkopere vakantie boeken in de buurt. Maak je gebruik van een goede aanbieding, of boek je ver van tevoren? Dan kun je erg goedkoop op vakantie met de familie.

Op vakantie met de auto

Eén van de redenen waarom mensen minder ver reizen, is omdat dit vaak een stuk duurder is. Wil je een vakantie boeken in Italië, Spanje of zelfs buiten Europa? Dan betaal je een stuk meer, vooral doordat je vliegtickets moet regelen. Blijf je tijdens de zomervakantie in Nederland, of reis je naar België of Duitsland? Dan kun je deze afstanden meestal overbruggen met je eigen auto. Voor velen is dit de afgelopen jaren een betere optie. Zeker in de coronajaren was dit een populaire keuze, omdat er strenge regels verbonden waren aan het vliegen.

Vakanties boeken in 2023

Ook dit jaar was niet makkelijk voor veel Nederlanders. Door de stijgende energieprijzen was er minder budget voor een dure vakantie. Naar verwachting zullen veel mensen daarom ook dit jaar weer vakantie vieren in de buurt. Als de zon weer volop schijnt in Nederland en Duitsland, is er namelijk genoeg te doen. Zo kun je een mooie stedentrip boeken in Duitsland, een avontuurlijke vakantie in de Ardennen. Wil je minder betalen, maar alsnog kunnen genieten van een luxe vakantie? Dan kun je ook tot op het laatste moment wachten met boeken. Boek je een last minute all inclusive vakantie? Dan betaal je hiervoor veel minder geld dan als je eerder boekt.

Kortom, door de toenemende onzekerheid, de hogere kosten en de stijgende temperaturen, zullen er ook dit jaar weer veel vakanties worden geboekt in België, Duitsland en in Nederland.

Nieuws

menu