Aangeboden door: gigameubel.nl

Tips om je eethoek in te richten

bron: Foto: YVET

De eethoek is een belangrijke ruimte in je huis, en die wil je daarom zo gezellig mogelijk inrichten. Het is natuurlijk de plek waar je eet, maar ook waar je vaak samen bent of hobby’s uitvoert. Het is hierbij ook niet zo belangrijk of je een eethoek hebt in de woonkamer of juist in de keuken. Wil jij ook je eetkamer inrichten maar kan je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan onze tips!

Begin met een passende tafel

Het belangrijkste element in een eetkamer is altijd de eettafel. Daarom is het aan te raden om te beginnen met het kiezen van een mooie eettafel. Houd allereerst uiteraard rekening met je budget, zeker omdat dit bij eettafels nogal kan verschillen. Daarna moet je kijken naar de vorm. Je vindt natuurlijk veel rechthoekige eettafels, maar je hebt meer opties. Ronde eettafels zijn helemaal in en ook een ovale eettafel is een uitstekende optie. Op deze manier breek je de ruimte, die vaak al rechthoekig is.

Kies het zitgedeelte

Het zitgedeelte is natuurlijk heel belangrijk. Niet alleen qua uiterlijk, ook qua comfort. Nou denken we hierbij al snel aan stoelen, maar je kan in sommige situaties ook kiezen voor banken. Wanneer je een tafel in een hoek hebt kun je kiezen voor banken aan de muur, en anders kun je altijd losse banken rondom de tafel zetten. Dit heeft overigens wel voor- en nadelen. Het is stijlvol en modern, maar minder makkelijk te verplaatsen. Als je dat niets vindt kun je gewoon kiezen voor stoelen natuurlijk.

Overweeg verschillende stoelen

Er is de laatste tijd een nieuwe trend rondom de eethoek, en dat is het gebruik van verschillende stoelen in plaats van dezelfde. Je kunt hierbij een aantal dezelfde doen, maar ook bijvoorbeeld allemaal verschillende stoelen gebruiken. Op deze manier maak je de eetkamer modern en speels.

Kies voor goede verlichting

De verlichting is vaak niet iets waar we snel aan denken, maar wel heel belangrijk. Daarom zouden we ook altijd aanraden om hier in het begin al rekening mee te houden. Vooral de eettafel moet altijd beschikken over goed licht, zodat je altijd kunt zien wat je doet. Het is hierbij fijn om een dimmer te hebben, omdat het ook gezellig kan zijn om wat minder licht te hebben. Warm licht is het beste, zodat de tafel wel goed kan worden verlicht maar je geen heel wit licht hebt.

Zorg voor gezelligheid

Een eetkamer moet gezellig zijn, en zeker wanneer je aan tafel zit. Daarom is de laatste stap altijd het zorgen voor een gezellige omgeving, bijvoorbeeld met versieringen. Let overigens wel op, want een tafel vol versieringen is niet erg praktisch. Kies bijvoorbeeld voor mooie versieringen aan de wanden of wellicht op een vensterbank. Moet je de tafel dan helemaal leeg laten? Zeker niet. Je kunt in het midden of aan het eind van een tafel wel een grote blikvanger zetten. Dit kan van alles zijn, van een plateau met meerdere spullen tot een bos bloemen. Bij een rechthoekige tafel kun je dit op verschillende punten neerzetten, bij een ovale tafel kun je het beste kiezen voor het midden.

Voor al deze zaken en tips kun je een kijkje nemen op de Giga Meubel website . Hier vind je ontzettend veel meubels en accessoires. De focus hierbij ligt op industriële meubels, maar ook voor andere stijlen ben je hier aan het juiste adres.

Nieuws

Meest gelezen