Van Driesum Haarmode opent de deuren in Meppel

Brigit en Peter van Driesum openen Van Driesum Haarmode in Meppel.

Meppel Brigit van Driesum (23) opent op woensdag 16 september de deuren van haar kapsalon Van Driesum Haarmode aan de Molenstraat 14 in Meppel.

Samen met haar vader Peter van Driesum (60) - die dertig jaar lang de scepter zwaaide in een haarstudio in Havelte - maakt ze een nieuwe start. „Als klein meisje van een jaar of 12 stond ik al in de haarstudio van mijn ouders”, vertelt Brigit enthousiast. „Ik zette koffie en hielp hier en daar mee. Dat beviel me wel.”

Brigit besloot de opleiding tot schoonheidsspecialist te volgen. Ook rondde zij de kappersopleiding af. „Ik kwam erachter dat het vakgebied schoonheidsspecialist toch niet mijn ding is. Ik heb het een tijdje gedaan, maar ik wil echt verder op kappersgebied.” De nodige ervaring heeft Brigit de afgelopen jaren opgedaan in de haarstudio van haar ouders.

Plantaardige producten

In de salon aan de Molenstraat kunnen klanten terecht voor alle normale kappersbehandelingen, zoals knippen en kleuren. „We maken gebruik van producten van ‘Authentic Beauty Concept’. Dit zijn producten op plantaardige basis.”

Vooralsnog gaan Brigit en Peter samen de kapsalon runnen. „Mijn vader wil heel graag het contact met mensen houden”, legt Brigit uit. „Op deze manier kan hij rustig afbouwen, maar nog wel steeds doen waar hij goed in is. Ik kan gebruik maken van zijn jarenlange ervaring op het gebied van ondernemen. Dat is mooi meegenomen. Ik ben zelf elke dag in de salon aanwezig om klanten van een nieuwe coupe te voorzien. We hebben er heel veel zin in!”

 

Nieuws

menu