Verkoop van warme Zöpie vanuit de Kiosk in Meppel

Lukas Groenewold in de kiosk op het Kerkplein in Meppel. Foto: Martijn Bijzitter

Cicero is gestart met de verkoop van warme Zöpie 0.0% vanuit de kiosk op het Kerkplein in Meppel. Deze Drentse variant van glühwein is exclusief bij Cicero verkrijgbaar.

Cicero is inmiddels vooral bekend van zijn premium broodjes falafel. Maar er is nu ook iets heel anders te verkrijgen: warme Zöpie 0.0%. Het idee voor deze warme winterdrank ontstond enkele weken geleden.

Zöpie heeft als basis appelsap van De Fruithof in Frederiksoord. Dit sap wordt geperst van de vele oude appelrassen op het uitgestrekte terrein van de Fruithof en heeft daardoor een heel eigen en bijzondere smaak. Lukas Groenewold van Cicero: „We werken graag biologisch en/of met regionale producten en mogen vanuit onze kiosk geen alcohol verkopen. En zo kwamen we als snel uit bij De Fruithof. De mensen daar waren meteen enthousiast over ons plan en we kregen sap mee om uit te proberen.”

De combinatie van het pure Drentse appelsap en de juiste melange van 6 specerijen - onder andere kaneel en steranijs - en 2 soorten citrus geven de drank een unieke smaak, zonder de toevoeging van kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen.

Nieuws

menu