Waar wonen de kleinste en langste mannen?

Wist je dat Nederlandsers behoren tot de langste mannen ter wereld? De Nederlandse man is in de afgelopen 150 jaar gemiddeld 20(!) centimeter langer geworden. Een van de hoofdredenen is de welvaart. Nederland staat er om bekend dat het land vanaf de 19de eeuw een goede levensstandaard had. Over het algemeen is er in Nederland een goede zorg en voldoende eten. Hierdoor komen er minder ziektes voor.

Zeker wanneer je het vergelijkt met bijv. Amerika. Daar laat de zorg zo nu en dan de wensen over en dit heeft er tot geleid dat de Amerikaanse man in de afgelopen 150 jaar slechts vijf a zes centimeter is gegroeid. Benieuwd waar de kleinste mannen ter wereld wonen en waar lange het beste mouwlengte 7 overhemden kunnen kopen? Lees dan verder.

Waar wonen de kleinste mannen ter wereld.

De kleinste mannen ter wereld wonen in het Aziatisch Oost-Timor. Dit is een eiland tussen Indonesië en Australië. De Oost-Timorese man wordt gemiddeld 160cm. Dat is 23 centimeter kleiner dan de gemiddelde Nederlandse man.

Het werd al even kort benoemd, maar wat opvallend is, is dat Amerikanen zeer traag groeien. De Amerikaanse man is de afgelopen honderdvijftig jaar slechts zes centimeter gegroeid. Terwijl de Amerikaanse man in het jaar 1914 nog op de derde plek stond met betrekking tot grote manen. Momenteel staat de Amerikaanse man op plek 37.

In welke vijf landen wonen de grootste mannen?

De landen waar de langste mannen wonen, liggen allemaal in Europa en dan voornamelijk in Noord-Europa. Wij hebben de vijf langste landen ter wereld op een rijtje gezet.

5. Estland

De top vijf begint met Estland. De gemiddelde lengte van de mannen uit Estland is 1,78 meter. De invloed van Scandinavië neemt hier de laatste jaren toe, wat ook een verklaring kan zijn voor de steeds langer wordende bevolking.

4. Noorwegen

Op nummer vier staat nog een Scandinavisch land; Noorwegen. De gemiddelde Noor wordt 1.79 meter. En heeft daarmee een mooie vierde plek in het overzicht van de langste mannen ter wereld.

3. Denemarken

Op nummer drie staat een ander Scandinavisch land; Denemarken. De Deense man wordt gemiddeld 1.80 meter. Bovendien wordt Denemarken omschreven als het tweelingbroertje van Nederland. De Deense economie is net zoals de Nederlandse economie zeer sterk.

2. Zweden

Op nummer twee van de langste mannen ter wereld staat Zweden. De Zweedse man wordt gemiddeld 1.81 meter. Er wordt wel eens gezegd dat door de invloed van de Vikingen de Zweedse man groot is geworden. Vikingen waren grote strijders rond 9de en 12de eeuw.

1. Nederland

Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlandse man de langste man ter wereld is. Nederland kan dus zeggen dat ze het langste volk ter wereld zijn. Een gemiddelde Nederlandse man is 1.83 meter. Toch zijn er ook verschillen in Nederland. Onderzocht is dat mannen in Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) gemiddeld twee centimeter kleiner zijn dan de mannen in Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe).

Waar kopen lange mannen kleding, zoals overhemden?

Wanneer je als man lang bent, kan het lastig zijn om geschikte kleding te vinden. De meeste bekende, internationale merken, maken kleding worden de gemiddelde man. De gemiddelde man (wereldwijd gezien) heeft een lengte van 1.70 meter. Dit is 13 cm kleiner dan de gemiddelde Nederlandse man. Je kunt je voorstellen dat een kledingstuk dan al snel aan de korte kant is. Wanneer je als lange man op zoek bent naar een geschikt overhemd? Kijk dan eens bij mouwlengte7.com . Overhemden met een mouwlengte van gemiddeld 72 cm. Lang genoeg voor de gemiddelde Nederlandse man.

Nieuws

menu