Aangeboden door: mediumchat.nl

Waarzeggerij populair onder Drentenaren

- Foto: Oleggg

In Nederland is een stijgende interesse in spiritualiteit te zien. Zo ook in Drenthe. Drentenaren zijn in het bijzonder geïnteresseerd in waarzeggerij, zo blijkt uit onderzoek van Mediumchat. Velen van de geïnteresseerden geven aan op zoek te zijn naar inzichten die hun kunnen helpen in de toekomst. Drentenaren zijn niet alleen geïnteresseerd in waarzeggerij. Er is ook een toenemende interesse in zowel mediums als paragnosten. Het toenemende belang is het grootst onder volwassenen tussen de 35 en 44 jaar, op de voet gevolgd door jongvolwassenen.

De geschiedenis van waarzeggerij

Deze grote interesse in waarzeggerij is niet vreemd. Deze interesse gaat namelijk al eeuwen terug. Waarzeggerij bestaat al zo’n 4000 jaar. Eeuwen geleden was het gebruikelijk voor onder andere keizers en farao’s om een eigen waarzegger tot hun beschikking te hebben. Helaas werd waarzeggerij in de eeuwen erna door Christenen beschouwd als een zonde en werden waarzeggers vervolgd of zelfs vermoord vanwege hekserij.

Aan het eind van de 18 e eeuw ontstond er opnieuw een toenemende interesse in waarzeggerij. Steeds meer mensen raakten geobsedeerd door hun toekomst en brachten een bezoek aan een waarzegger. Hoewel de interesse sindsdien is afgenomen, bestaat er vandaag de dag nog steeds grote interesse in toekomstvoorspelling door een waarzegger.

Verschillende methoden

Elke waarzegger is anders en maakt gebruik van verschillende methoden. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van astrologie. De waarzegger kan aan de hand van de bewegingen in het hemelgewelf verschillende voorspellingen doen.

Ook wordt er gebruikgemaakt van numerologie. Dit wordt ook wel de algemene taal van getallen genoemd. Getallen die naar voren komen in iemands leven worden geïnterpreteerd. Aan de hand van deze interpretatie wordt er een toekomstvoorspelling gedaan.

Handlijnkunde is een vorm van waarzeggerij waarbij de lijnen van de hand gelezen worden. Deze lijnen geven veel informatie over de toekomst en karaktereigenschappen van personen. Dit zijn uiteraard niet de enige methoden. Er wordt ook gebruikgemaakt van onder andere tarot en I Tjing.

Mediums, paragnosten en waarzeggers: de verschillen

Het is niet altijd even duidelijk wat het verschil is tussen een medium, paragnost en waarzegger. Men denkt vaak ten onrechte dat zij allemaal over dezelfde gaven beschikken. Dit is echter onjuist. Ondanks hun overeenkomsten, hebben zij elk hun eigen unieke gave.

Een paragnost is een individu met een unieke gave. Zij beschikt over een zesde zintuig waardoor zij beelden, geuren, gevoelens en geluiden kan waarnemen. Deze prikkels vertellen de paragnost meer over het verleden, het heden of de toekomst.

Er zijn veel mensen die denken dat een paragnost contact kan maken met het leven na de dood. Ook dit is onjuist. Hier is een medium voor nodig. Een medium is een soort paragnost, maar niet alle paragnosten zijn mediums.

Tot slot is er de waarzegger. De gave van voorspellen is een bijzondere gave die een waarzegger bezit. Een waarzegger kan dit aan de hand van de verschillende methoden, zoals de eerdergenoemde numerologie, tarot en handlijnkunde. Deze voorspellingen kunnen mensen die moeite hebben met beslissingen over hun toekomst, helpen.

Nieuws

menu