Aangeboden door: PriceWise

Wat zijn de beste roadtrips in het Verenigd Koninkrijk?

-

Ondanks de Brexit kunnen Nederlanders nog altijd op vakantie gaan naar het Verenigd Koninkrijk, ook nu de pandemie nog altijd in volle gang is. Desondanks zijn er natuurlijk wel allerlei regels waar je rekening mee moet houden, maar dat is het zeker waard als je een van de onderstaande roadtrips gaat rijden.

Dit kun je doen in een huurauto, maar ook in je eigen auto. Je zult dan door de tunnel naar Engeland moeten gaan vanuit Meppel. Je kunt dan gebruik maken van je eigen autoverzekering , wat niet mogelijk is als je een vierwieler huurt. Waar je ook voor kiest, het is zeker een aanrader om een van de onderstaande roadtrips te rijden in het Verenigd Koninkrijk.

Yorkshire

In Yorkshire gaan de wegen van heide naar dal door eeuwen van donkere middeleeuwse geschiedenis. Dit was ooit een decor voor de War of the Roses, de bloedige strijd tussen de koninklijke huizen van Lancaster en York. Hier creëert de mix van A- en B-wegen een mooie verbinding tussen enkele van de mooiste dorpen, watervallen en glooiende achtergronden in Noord- Engeland. Als je door velden met zomergras gaat over de Buttertubs Pass van Wensleydale naar Swaledale, kronkelt en draait de weg als een razende slang. Vertrek op de A59 van Harrogate naar het historische marktstadje Grassington voordat je als boemerang teruggaat naar Aysgarth Falls, een brede, meerlaagse waterval die perfect is voor een wazige zomerwandeling. Uiteindelijk zul je terugkeren bij je startpunt, al moet je ondertussen ook zeker nog naar onder meer Reeth.

The Atlantic Highway

Deze 275 km lange weg, een legendarische band van asfalt en maritieme geschiedenis, heeft de wilde schoonheid die het kenmerk is geworden van Zuidwest-Engeland: het draait allemaal om de weidse uitzichten. De A39 van Bridgewater naar Bude, ingeklemd tussen gerstvelden en een opeenvolging van baaien en strandjes, is een magische concertina die plooit en plooit langs de kusten van Devon en Cornwall. Voorbij de heggen langs de weg worden de winderige duinen het territorium van ruige surfers, waar schuimende golven de kustlijn verslaan. Stop bij Exmoor National Park voor wandelingen over de heuvelachtige heide, voordat je vanuit Barnstaple naar het zuiden rijdt door de zoutrijke badplaatsen Bude (om te surfen), Padstow (voor zeevruchten) en Newquay (voor weekendfeesten).

Coastal Circuit

Plan een reis rond de knokkelvormige vuist van de Noord-Ierse kust en je zult er geen spijt van krijgen. Deze 195 km lange route van Belfast naar Derry/Londonderry heeft iets hypnotiserends, een route waarbij je van de weg afwijkt om kleinere dorpen te vinden. Het is bovendien een van de meest gevarieerde roadtrips in het VK. Ga eerst naar het Gobbins Cliff Path, een ambitieuze loopbrug die met hamers en rudimentair gereedschap uit basaltsteen is gebeiteld. Ten noorden van Belfast baant het een pad door grotten, over bruggen en portalen en langs steile hellingen. Na een investering van 7,5 miljoen pond werd het pad in 2015 voor het eerst in meer dan 65 jaar heropend. Bezoek ook de Dark Hedges in Antrim, waar Game of Thrones werd gefilmd. Ben je een GoT fan? Ga dan ook naar de haven van Ballintoy!

Nieuws

Meest gelezen