Websupermarkt Picnic haalt oude elektronica op in Meppel

Online supermarkt Picnic gaat tot en met 7 mei kleine oude elektronische apparaten ophalen bij klanten in (de omgeving van) Meppel.

Online supermarkt Picnic gaat tot en met 7 mei kleine oude elektronische apparaten ophalen bij klanten in (de omgeving van) Meppel. Foto: Aangeleverde foto

Picnic haalt tot en met 7 mei afgedankte elektronische apparaten op bij klanten in (de omgeving van) Meppel. Huishoudens in deze plaatsen kunnen bij de bezorging van de boodschappen bijvoorbeeld een föhn, koptelefoon, afstandsbediening of smartphone meegeven voor hergebruik of recycling.

De online supermarkt heeft deze tijdelijke actie opgezet in samenwerking met Stichting Open, bekend van de WeCycle-acties.

In Nederland verdwijnen jaarlijks nog miljoenen elektrische apparaten in de prullenbak, of ze blijven ongebruikt in een kast of lade liggen. Zonder dat ze het weten hebben veel mensen nog elektronica met waarde in huis. In kleine elektronische apparaten zitten namelijk vaak veel waardevolle materialen die gerecycled kunnen worden.

Volgens medeoprichter van Picnic Michiel Muller past het ophalen van kleine oude elektronische apparaten goed bij de duurzame missie van de online supermarkt. „Vaak kan tot tachtig procent van een klein huishoudelijk apparaat gerecycled worden. Mensen leveren al langer lege Nespresso-capsules en plastic tasjes in bij onze bezorgers. Met deze actie geven we nu ook elektrische apparaten een tweede leven.”

De huishoudens in Meppel kunnen tot en met 7 mei gebruikmaken van de meeneemservice van Picnic. Klanten hoeven de apparaten alleen schoon in een tasje te stoppen en mee te geven aan de bezorger. De ingeleverde apparatuur gaat vervolgens vanuit de hub naar een sorteercentrum. Daar wordt bepaald of de apparaten nog geschikt zijn voor hergebruik. Zo niet, dan worden de waardevolle materialen hergebruikt als grondstof.