Aangeboden door: NCOI

Welke verschillen zijn er tussen bedrijven in Noord en Zuid Nederland?

Foto: unsplash

Wanneer we bedrijven in Noord- en Zuid-Nederland met elkaar vergelijken, zien we een aantal verschillen. Zo lijkt de kwaliteit van het management in het Zuiden van Nederland over het algemeen beter te zijn. Dat is echter niet het enige verschil tussen het Noorden en het Zuiden van Nederland. Ben je benieuwd welke verschillen er nog meer zijn? Lees dan verder! In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen Noord- en Zuid-Nederland.

De sectoren waarin men actief is

Nog een groot verschil tussen Noord en Zuid-Nederland zijn de sectoren waarin men actief is. De ICT-branche lijkt in het Noorden van Nederland een stuk groter te zijn dan in het Zuiden. Kijken we naar de industriesector, dan zien we dat deze in het Zuiden van Nederland juist weer erg groot is. Het is logisch dat er verschillen zijn in welke sectoren het grootst zijn. Vooral de grote steden met universiteiten zijn populair onder techbedrijven. Dat terwijl industriebedrijven zich vaak vestigen waar voldoende plek is en de loonkosten niet te hoog liggen. Zo kan het per regio verschillen welke sector het grootst is. Vooral grote bedrijven gaan heel goed na welke ligging het gunstigste is. Sommige regio’s zijn nu eenmaal aantrekkelijker voor bedrijven uit een bepaalde sector dan andere regio’s.

Wat zijn de overeenkomsten?

Er zijn uiteraard ook veel overeenkomsten tussen bedrijven in Noord en Zuid Nederland. Uit onderzoek van een grote opleider blijkt dat 9 op de 10 mensen een flexibele opleiding belangrijk vindt. Tijdens dit onderzoek uitgevoerd vanuit NCOI is er geen duidelijk onderscheid gemaakt tussen mensen uit verschillende regio’s. Toch lijkt dit in heel Nederland te spelen. Veel werknemers willen nog de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld NCOI opleidingen te volgen naast hun baan. Op die manier zijn zij beter in staat om zich te blijven ontwikkelen en zijn er ook meer doorgroeimogelijkheden. Ook voor werkgevers kan het zeer voordelig zijn om personeel de mogelijkheid te geven om een opleiding te volgen.

In principe kennen de bedrijven in Noord- en Zuid-Holland misschien nog wel meer overeenkomsten dan verschillen. Nederland blijft immers relatief klein, waardoor de verschillen per regio ook niet enorm groot zijn. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk verschillen zijn. Er zijn dus zowel verschillen in welke sectoren het grootst zijn als in hoe de bedrijven geleid worden. Er zijn vast en zeker ook nog meer grote verschillen.

Nieuws

Meest gelezen