Wist je dat je zonder verzekering ook rechtshulp kunt krijgen?

Afbeelding: Pexels

Afbeelding: Pexels

Je hoopt natuurlijk dat het nooit zal gebeuren, maar het kan voorkomen dat je in een juridisch conflict met iemand komt. Dit kan je huurbaas zijn, je werkgever of wanneer je bijvoorbeeld een ongeluk hebt gehad in het verkeer. Een zaak aanspannen tegen iemand, of je moeten verdedigen als je aangeklaagd wordt, kan veel tijd en energie van je vragen. Bovendien kan een dergelijk proces tot hoge kosten leiden. Daar zit niemand op te wachten en daarom is het verstandig om eens te kijken hoe je voordelig rechtshulp kunt krijgen. Je kunt namelijk ook zonder verzekerd te zijn, een beroep doen op een jurist zonder dat dit je een vermogen gaat kosten. Wij leggen je graag uit hoe je dit kunt regelen.

Alleen wanneer jij het nodig hebt

Stel je voor: je baas nodigt je uit voor een serieus gesprek en je krijgt te horen dat zij niet langer meer met jou wil samenwerken. Jij hebt gelijk in de gaten dat dit zaakje stinkt: er is namelijk geen goede reden te geven waarom jouw contract beëindigd zou moeten worden. In dat geval kun je naar Univé gaan om hier rechtshulp wanneer jij het nodig hebt in te schakelen. Je kunt op de site van deze verzekeraar aangeven op welk gebied jij graag ondersteuning zou willen hebben. Je kunt vervolgens een aantal vragen invullen en dan krijg je een opgave te zien van de kosten die de door Univé versterkte hulp aan jou zal gaan kosten. Ga je akkoord met deze offerte, dan kun je binnen twee dagen contact leggen met een deskundige. Deze zal samen met jou naar jouw zaak kijken en jou van juridisch advies voorzien.

Je huurbaas doet moeilijk

Niet alleen op je werk kunnen problemen ontstaan, ook je huurbaas kan je het leven zuur maken. Niet zelden overtreden huurbazen de wet en daarom is het goed om voor je rechten op te komen. Met de rechtshulppakketten van Univé kun jij ook voor deze huurkwesties juridisch advies inwinnen. Ook hier kun je weer van tevoren een offerte aanvragen en vervolgens kom je snel met een specialist in contact. Deze zal samen met jou de huurvoorwaarden doornemen en je kunt de specialist met jouw huurbaas contact laten opnemen. Zo kun je je problemen hopelijk snel en professioneel laten oplossen zonder dat dat je veel geld hoeft te kosten.

Ook voor ondernemers

Wanneer jij zelfstandig ondernemer bent, kun je ook voor rechtshulp terecht bij Univé. Je kunt dan, enkel wanneer het nodig is, contracten laten controleren, advies over onderhandelingen inwinnen of andere kwesties voorleggen. Dit alles tegen vaste, duidelijke kosten en zonder langdurige contracten. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Wel zo eenvoudig. Bekijk wat jij nodig hebt op de site van Univé en vraag vandaag nog een offerte aan.