Aangeboden door: allianzdirect.nl

Zakelijke auto aanschaffen? Let op, deze modellen worden het vaakst gestolen!

Foto: pixabay

Mobiliteit kan belangrijk zijn in het zakelijke leven. Of je nu dienstverlening op locatie levert, vaak spullen moet verplaatsen of bij een zakelijke relatie op bezoek moet, het is handig als je dan een wagen tot je beschikking hebt.

Natuurlijk zorg je voor een autoverzekering met een goede dekking voor je zakelijke auto, zodat je ook verzekerd bent tegen zaken als diefstal. Dat neemt echter niet weg dat het erg vervelend kan zijn als je zakelijke auto gestolen wordt. Om dat risico wat te verkleinen, kun je bij de aanschaf in acht nemen welke modellen het populairst zijn bij autodieven. We bespreken een aantal automodellen die het vaakst gestolen worden.

Volkswagen Golf en Volkswagen Polo

We bundelen de Golf en de Polo omdat ze in aantal diefstallen in de eerste helft van 2021 de nummer één en twee op de lijst zijn. Schijnbaar zijn deze comfortabele en praktische Volkwagens erg gewild bij het dievengilde. Hoewel de Golf in absolute aantallen de lijst aanvoert, is het diefstalrisico bij de Polo wat groter omdat er daar wat minder van op de weg zijn in Nederland.

Toyota RAV4 en Toyota C-HR

Ook de SUV’s van Toyota zijn populair. Deze twee wagen staat respectievelijk op 5 en 10 van de meest gestolen auto’s in 2021 absolute nummers, maar daaronder voeren ze wel de lijst aan wat betreft het hoogste diefstalrisico. Bij de RAV4 is dat 1 op 391 en bij de C-HR is het zelfs 1 op 331. Daar zouden we dus misschien nog een keertje extra over nadenken voordat je er een aanschaft.

Mazda CX-5

Ook de Mazda CX-5 komt voor in de top 10 van meest gestolen auto’s van 2021, en ook hier gaat het om een SUV. In absolute aantallen neemt de CX-5 de zesde plaats in op de lijst, maar qua diefstalrisico staat dit model op de derde plaats met een diefstalrisico van 1 op 449 exemplaren.

Fiat 500

Niet iedereen denkt bij een zakelijke auto direct aan een Fiat 500, maar niets is onmogelijk. Het is immers een charmante auto die zeker bij vrouwen erg populair is. We noemen de Fiat 500 omdat de statistieken wat betreft diefstal voor dit model niet bepaald gunstig zijn. Hij staat op de derde plaats qua absolute aantallen gevallen van diefstal en qua diefstalrisico op de vierde plaats met 1 op de 967 exemplaren

Als een van deze modellen precies aansluit bij jouw wensen voor je zakelijke auto, staat het je natuurlijk vrij om er toch een aan te schaffen. Een hoog risico betekent natuurlijk niet dat jouw auto ook daadwerkelijk gestolen gaat worden.

Nieuws

Meest gelezen