Aangeboden door: topdrinks.nl

Zo word je een echte cocktailshaker!

Foto: pixabay

Ah, een heerlijke zomerse avond op een terras. Cocktail in de hand, borrelhapjes op tafel, goed gezelschap en een fijne omgeving. Meer heb je niet nodig om volop te kunnen genieten. Natuurlijk is het heerlijk om er lekker op uit te zijn en de cocktails voor je te laten maken, maar het is niet altijd de goedkoopste oplossing. Voor één cocktail betaal je tegenwoordig toch al snel acht tot tien euro. Dan is het goedkoper en minstens zo gezellig als je het gewoon lekker zelf doet.

Zelf cocktails maken is vaak een drempel waar mensen overheen moeten. Meestal verwachten ze dat het erg moeilijk is om zelf een cocktail te maken of dat ze immens veel verschillende dranken in huis moeten halen. Dat wekt tegenzin op. Gelukkig is dit alles niet de waarheid. Je hoeft echt geen expert te zijn om cocktails te mixen. Het is helemaal niet moeilijk en iedereen kan het. Bovendien hoef je – afhankelijk van het recept – zeker niet tientallen verschillende flessen in huis te halen. Met wodka, gin en enkele mixdrankjes zoals jagermeister kom je al een heel eind.

Ben jij klaar om ook een echte cocktailshaker te worden? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Maak dan gebruik van de volgende tips en dan gooi ook jij binnenkort hoge ogen bij vrienden en familie tijdens een heuse cocktailavond. Maar let op: Geen 18, geen alcohol!

Haal de juiste basis dranken

Je hoeft echt niet de hele slijterij leeg te kopen om een cocktailavond te kunnen organiseren. Over het algemeen beschikken de meeste cocktails over dezelfde basis. Denk hierbij aan gin, wodka, tequila, rum en zelfs tennessee whiskey . Als je deze drankjes in huis haalt, weet je zeker dat je al een heel groot aantal cocktails kunt bereiden. Groot voordeel van deze dranken is dat je het op heel veel verschillende manieren kunt drinken. Gewoon ‘on the rocks’ of gemixt met andere (fris)drankjes. Hierdoor komt het altijd wel op. Het is even een flinke investering en vervolgens doe je er maanden tot jaren mee.

Let op: sla ook wat extra frisdrank in en denk aan limoen, munt en eventueel kruiden om je drankjes op te spicen.

Mooie glazen

Een lekkere cocktail moet natuurlijk ook geserveerd worden in het juiste glas. Zonder het juiste glas is de uitstraling van de cocktail niet compleet. Bovendien drinkt het ook nog eens veel lekkerder. Welk cocktailglas je nodig hebt is afhankelijk per drankje. Leuk om eens te vragen voor je verjaardag of tijdens een housewarming. Met goede cocktailglazen doe je jaren.

Een goede cocktailshaker

Cocktails maken zonder goede cocktailshaker is bijna onmogelijk. Het gaat veel sneller als je een cocktailshaker kunt gebruiken. Bovendien ziet het er ook nog eens een stuk professioneler uit. Gelukkig zijn cocktailshakers in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Je hebt ze al vanaf slechts tien euro. Leuk om jezelf dus eens cadeau te doen of cadeau te vragen.

Lekkere recepten

Lekkere recepten voor cocktails vind je tegenwoordig vrijwel overal. Van Pinterest tot talloze sites. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf eens experimenteren met smaken die je lekker lijken. Vergeet je probeersels niet op te schrijven. Anders loop je misschien het risico dat je straks een heerlijke smaak ontdekt en je vervolgens niet meer precies weet wat je gebruikt hebt.

Nieuws

menu